Poradna Meta Quest 3 128 GB

Autor: Marek | Vloženo: 21.12.2023 000 15:12 | Témata: Poradna Meta Quest 3 128 GB

Marek

Streamování videa

Můžete mi poradit, jak odstranit tečku ukazatele a spodní lištu při streamování videa ve webovém prohlížeči. Otevřu video stream v "Meta Quest Browser", pustím video, odložím ovladače a po chvíli se mi na obrazovce objeví tečka s ukazatelem přímo z headsetu. Musím tedy znovu namířit (aktivovat) ovladač na obrazovku, aby zmizela. A po krátké době se opět objeví tečka a spodní lišta s měřítkem videa. Zkoušel jsem i jiné prohlížeče a problém je i u nich.

  • 21. prosince 2023 - Oficiální zástupce obchodu PCRobot.cz

    Dobrý den,

    Ano, můžu vám poradit. Problém je způsoben tím, že webový prohlížeč vnímá headset jako myš. Když tedy odložíte ovladače, prohlížeč stále myslí, že jste myší a zobrazuje tečku ukazatele.

    Existuje několik způsobů, jak tento problém vyřešit:

    Vypněte sledování pohybu hlavy v prohlížeči. To můžete udělat v nastaveních prohlížeče nebo pomocí klávesové zkratky. Většina prohlížečů má tuto možnost v nastaveních "Zobrazení" nebo "Výkon".
    Použijte virtuální myš. Virtuální myš je program, který emuluje myš na obrazovce. Můžete ji použít k ovládání myší v prohlížeči, aniž byste museli používat ovladače. Existuje mnoho různých virtuálních myší, které můžete použít.
    Použijte aplikaci pro streamování videa, která je navržena pro VR. Některé aplikace pro streamování videa, jako je například Bigscreen, mají zabudované funkce, které vám umožní sledovat videa bez tečky ukazatele a spodní lišty.
    Zde je návod, jak vypnout sledování pohybu hlavy v prohlížeči Meta Quest Browser:

    Otevřete prohlížeč Meta Quest Browser.
    Klikněte na ikonu tří teček v pravém horním rohu obrazovky.
    Vyberte možnost "Nastavení".
    V nastaveních přejděte na kartu "Zobrazení".
    Vypněte přepínač "Sledování pohybu hlavy".
    Po vypnutí sledování pohybu hlavy se tečka ukazatele a spodní lišta již nebudou zobrazovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Marek

      22. prosince 2023 - Marek

      Dobrý den, děkuji za odpověď.
      Jako nejlepší řešení mi přijde to vypnutí sledování pohybu hlavy přímo v aplikaci (ve webovém prohlížeči). Problém je v tom, že jsem tuto možnost v žádném prohlížeči nenašel :-( Zkusil jsem Meta Quest Browser, Firefox a Operu - ale v žádném z těchto prohlížečů není v nastavení možnost vypnutí sledování pohybu hlavy.

      Bigscreen sice nemá otravnou tečku na plátně, ale zase neumí streamovat videa přímo z prohlížeče = nemá možnost načíst webovou stránku. Může jedině streamovat obrazovku počítače, a to pro mě není ideální řešení.

      Ještě bych mohl zkusit tu virtuální myš, ale zatím jsem nenašel žádnou takovou aplikaci určenou pro VR headset.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.